Issuemanagement op een kanban board

Het beheren van issues op een bord is eenvoudig en nuttig, omdat het de status van het project visueel maakt en volledig inzicht biedt in wie wat doet.

Neem een proefperiode van 30 dagen

 • Wees productief met Gantt en Kanban
 • Beheer uw taken met een persoonlijke to-do-lijst
 • Maak een eind aan de chaos in uw e-mail en bewaar uw werk en gesprekken op één locatie

Voordelen van issuemanagement op een bord

Het online kanban board maakt het werk, dat verricht moet worden om uw projectdoelstellingen te behalen, visueel. Door ieder issue aan een overeenkomstige activiteit in de tool voor Gantt-grafieken te koppelen, krijgt u een direct verband te zien tussen het projectplan en de daadwerkelijk uitgevoerde werkzaamheden. Hiermee beschikt u direct over een nauwkeurig overzicht van de inspanningen die vereist zijn om de specifieke doelstellingen te bereiken.

Issuemanagement op een board versterkt de teamgeest en correct gedrag, omdat de transparantie ervoor zorgt dat iedereen kan zien wie wat heeft gedaan terwijl de sociale features feedback richting uw team bevorderen.

Directe kennisgeving

Projectplace biedt een laagdrempelige manier om project collaboration te omarmen. Door te werken met issuemanagement op een kanban board profiteert u ook nog eens van een aantal verschillende methoden voor interactie tussen uw team en uzelf.

En dan kan het bord in bepaalde situaties ook nog eens zelf kennisgevingen afgeven. Als er bijvoorbeeld een einddatum op een kaart is aangegeven, ontvangt de verantwoordelijke persoon op de dag dat het issue opgelost hoort te zijn een e-mail van het systeem.

Probeer het nu gratis

 • Geen installatie
 • Beveiliging op militair niveau
 • Gratis proefperiode van 30 dagen

Issuemanagement met kaarten

Iedere kaart op het kanban board staat voor een issue dat opgelost moet worden en u kunt kaarten toewijzen aan projectleden die vervolgens verantwoordelijk worden voor het afhandelen van de issues. Naarmate het werk vordert, kan het betreffende teamlid zijn/haar kaart eenvoudig langs de kolommen van het bord verplaatsen. Iedere kolom vertegenwoordigt daarbij één stap in de workflow van uw project.

Voorbeeld van issuemanagement met kaarten:

Een projectmanager (PM) heeft een lijst gemaakt van alle issues die afgehandeld moeten worden in een bepaalde projectfase. De PM plaatst al deze issues in de “Planned”-kolom van het bord.

Tijdens een planningsbijeenkomst brengt het team prioriteit aan in de issues door de kaarten te verslepen en in de goede volgorde te plaatsen.

Als een teamlid aan een bepaalde taak begint, kan hij/zij de kaart verslepen naar een tweede kolom, bijvoorbeeld met de naam “Working on”. En zodra de taak is voltooid, versleept de verantwoordelijke zijn/haar kaart naar de “Done”-kolom. Als de taken binnen uw project getest moeten worden, kan de kaart in een kolom met de naam “Test” geplaatst worden om daarmee aan te geven dat de taak getest of bekeken kan worden. De kaart kan ook worden toegewezen aan een teamlid dat verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de test.

Een issue per kaart

Doordat alle essentiële informatie om een issue af te handelen op één kaart is verzameld, hoeft de verantwoordelijke persoon geen tijd te verspillen aan het op andere locaties zoeken naar relevante informatie. Zo kunnen de issues bijvoorbeeld direct op de kaart worden besproken, waarbij de teamleden die u erbij wilt betrekken een verwijzing kunnen krijgen en daardoor kennisgevingen kunnen ontvangen. Bovendien kunt u gerelateerde bestanden bijvoegen via uw desktop, het documentarchief in Projectplace of Dropbox en Google Drive.

Een aantal voorbeelden van informatie die een kaart kan bevatten:

 • titel en beschrijving
 • verantwoordelijke persoon
 • ingeschatte arbeidsinspanning
 • einddatum
 • gekleurde labels
 • de activiteit waarmee het issue verband houdt
 • documenten en andere bestanden
 • opmerkingen

Lees meer over de Projectmanagement tools in Projectplace.

 

Zoom in and learn Projectplace at a glance

@-ref your team members

Ask for help, give feedback and inform your team members.

Divide work tasks on cards

Assign to the person most suitable for the task and get a clear overview of everyone’s progress.

Drag and drop cards

As work progresses, simply drag and drop your card between the columns.

Use colour labels

Use colour and text to label and categorise cards. Adjust your labels under Settings.

Change name on columns

Change name of the columns to represent your teams workflow

Specify card details

Connect a card to an activity on the gantt chart, estimate work effort, comment, attach files, and set due dates.

Neem een proefperiode van 30 dagen

 • Wees productief met Gantt en Kanban
 • Beheer uw taken met een persoonlijke to-do-lijst
 • Maak een eind aan de chaos in uw e-mail en bewaar uw werk en gesprekken op één locatie

Zoekt u documentbeheer met versiebeheer, geavanceerd projectbeheer en rapportage? Probeer deze en tal van andere functies tijdens de gratis proefperiode van Projectplace Enterprise.