Taskmanagement op een kanban board

Het Beheren van taken op een bord is niet alleen eenvoudig maar vooral ook nuttig, omdat het de status van het project visueel maakt en volledig inzicht biedt in wie wat doet.

Neem een proefperiode van 30 dagen

 • Wees productief met Gantt en Kanban
 • Beheer uw taken met een persoonlijke to-do-lijst
 • Maak een eind aan de chaos in uw e-mail en bewaar uw werk en gesprekken op één locatie

Taskmanagement met kaarten

Iedere kaart op het kanban board staat voor een taak die nog verricht moet worden. U kunt kaarten toewijzen aan een teamlid dat vervolgens verantwoordelijk wordt voor de uitvoering van de taak. Naarmate het werk vordert, kan het betreffende teamlid zijn/haar kaart eenvoudig langs de kolommen van het bord verplaatsen. Iedere kolom vertegenwoordigt daarbij één stap in de workflow van uw project.

Voorbeeld van taskmanagement met kaarten:

Projectmanager Lisa plaatst alle taken die nog verricht moeten worden in een kolom op het bord die ze de naam “Planned” heeft meegegeven. Tijdens een planningsbijeenkomst brengen Lisa en haar team prioriteit aan in de taken door de kaarten te verslepen en in de goede volgorde te plaatsen.

Op het moment dat teamlid John aan een van de taken begint, versleept hij zijn kaart naar de tweede kolom, in dit geval met de naam “Working on”. Zodra de taak is uitgevoerd, kan John zijn kaart verslepen naar de “Done”-kolom of naar de “Test”-kolom als een review of een test nodig is.

Probeer het nu gratis

 • Geen installatie
 • Beveiliging op militair niveau
 • Gratis proefperiode van 30 dagen

Een taak – een kaart

Doordat alle benodigde informatie om een taak uit te voeren op één kaart is verzameld, hoeft de verantwoordelijke persoon geen tijd te verspillen aan het op andere locaties zoeken naar relevante informatie. Taken kunnen bijvoorbeeld direct op de kaart worden doorgesproken en teamleden die u ervan op de hoogte wilt stellen kunnen hiernaar verwezen worden. Bovendien kunt u veilig en vertrouwd gerelateerde bestanden bijvoegen via uw desktop, het documentarchief in Projectplace of Dropbox en Google Drive.

Een aantal voorbeelden van informatie die een kaart kan bevatten:

 • titel en beschrijving
 • verantwoordelijke persoon
 • ingeschatte arbeidsinspanning
 • einddatum
 • gekleurde labels
 • de activiteit waarmee de taak verband houdt
 • documenten en andere bestanden
 • opmerkingen en communicatie

 

Voordelen van taskmanagement op een bord

Het online kanban board maakt het werk dat verricht moet worden om uw projectdoelstellingen te behalen visueel. Door iedere taak aan een overeenkomstige activiteit in de tool voor Gantt-grafieken te koppelen, krijgt u een direct verband te zien tussen het projectplan en de daadwerkelijk uitgevoerde werkzaamheden. Hiermee beschikt u direct over een nauwkeurig overzicht van de inspanningen die vereist zijn om de specifieke doelstellingen te bereiken.

Projectplace biedt u een laagdrempelige manier om project collaboration te omarmen en ook nog eens te profiteren van een aantal verschillende methoden voor interactie tussen uw team en uzelf. Taskmanagement op een kanban board versterkt de teamgeest en correct gedrag, omdat de transparantie ervoor zorgt dat iedereen kan zien wie wat heeft gedaan terwijl de sociale features feedback richting uw team bevorderen.

En dan kan het bord in bepaalde situaties ook nog eens zelf kennisgevingen afgeven. Als er bijvoorbeeld een einddatum op een kaart is aangegeven, ontvangt de verantwoordelijke persoon op de dag dat de taak verricht hoort te zijn een e-mail van het systeem.

Lees meer over de Projectmanagement tools in Projectplace

Zoom in and learn Projectplace at a glance

@-ref your team members

Ask for help, give feedback and inform your team members.

Divide work tasks on cards

Assign to the person most suitable for the task and get a clear overview of everyone’s progress.

Drag and drop cards

As work progresses, simply drag and drop your card between the columns.

Use colour labels

Use colour and text to label and categorise cards. Adjust your labels under Settings.

Change name on columns

Change name of the columns to represent your teams workflow

Specify card details

Connect a card to an activity on the gantt chart, estimate work effort, comment, attach files, and set due dates.

Neem een proefperiode van 30 dagen

 • Wees productief met Gantt en Kanban
 • Beheer uw taken met een persoonlijke to-do-lijst
 • Maak een eind aan de chaos in uw e-mail en bewaar uw werk en gesprekken op één locatie

Zoekt u documentbeheer met versiebeheer, geavanceerd projectbeheer en rapportage? Probeer deze en tal van andere functies tijdens de gratis proefperiode van Projectplace Enterprise.