Succesverhalen

Meer dan 900.000 gebruikers in meer dan 170 landen maken met succes gebruik van Projectplace. Het is een populaire en efficiënte tool, die voor iedereen geschikt is - van kleine teams tot grote organisaties.

Start nu met online samenwerken, in slechts enkele minuten klaar voor gebruik.

 

Carlsberg gebruikt Projectplace voor het ZORBA project – één van de grootste automatiseringsprojecten in Denemarken– resulterend in een nieuwe software-oplossong voor het beheer van 12.000 kleppen en pompen. “Het heeft al onze verwachtingen overtroffen. Door Projectplace te gebruiken hebben we 1 jaar aan manuren bespaard,” zegt Kim Christensen, Senior Project Manager bij Carlsberg.

Zie Carlsberg's klantencase
(In English)

Tot in 2004 werd 's werelds grootste heavy metal-festival, Wacken Open Air, nog gepland met Excel. "Een onmogelijke opgave", aldus Jürgen Lochbrunner, Chief Stage Manager bij het organisatieteam van Wacken. "Vanaf die tijd is ons kernteam van 100 internationale leden Projectplace gaan gebruiken voor de planning van alle aspecten van het evenement, van het delen van bestanden tot het inplannen van besprekingen en een gezamenlijk platform voor de communicatie bij het realiseren van een gezamenlijk doel."

Zie Wacken Open Air's klantencase
(In English)

Rickard Bäcklin, CEO van B2B-adviesbureau Hilanders, is ervan overtuigd, dat communicatiebureaus transparanter zouden moeten werken en op een moderne wijze met klanten zouden moeten communiceren, waarbij alle deelnemers aan projecten toegang behoren te hebben tot dezelfde gegevens, zowel gecoördineerd als bijgewerkt. En de mogelijkheid om, met een eenvoudige druk op een knop, nieuwe projectdeelnemers toe te voegen.

Zie Hilanders klantencase
(In English)

AEG Power Solutions stuurt alle IT-projecten aan met behulp van Projectplace en maakt daarbij dankbaar gebruik van het volledige pakket aan functionaliteiten. Met de introductie van Projectplace is het nu mogelijk om IT-teams, die fysiek verspreid zijn over de hele wereld, als een uniforme eenheid te laten opereren en niet als een reeks losse eenheden.

Zie AEG Power Solution's klantencase
(In English)


De Noorse kustwacht gebruikt Projectplace, omdat ze moeten kunnen vertrouwen op een efficiënte samenwerking en beschikbaarheid van informatie bij incidentbeheer. Zowel interne als externe partijen worden snel geïnformeerd en blijven volledig up-to-date over de situatie en dankzij smartphones en iPads kan iedereen ook onderweg op de hoogte blijven.

Zie De Noorse kustwacht klantencase
(In English)

Als managementadviesbureau PeakVantage haar klanten tijdens complexe overnames en veranderprocessen begeleidt, is de cloudgebaseerde sociale samenwerkingstool van Projectplace één van de belangrijkste componenten voor een succesvolle afloop.

Zie PeakVantage's klantencase
(In English)

De bouw door E.ON van een van de grootste windmolenparken ter wereld langs de Deense kust heeft geleid tot een hernieuwde roep om efficiëntie. Als het essentieel is, dat de samenwerking tussen verschillende leveranciers, consultants en werknemers als een geoliede machine verloopt, dan moet iedereen toegang hebben tot dezelfde informatie.

Zie E.on's klantencase
(In English)

Binnen de consultancy is het een gegeven dat ieder uur geld kost en voor klanten is het van belang erop te kunnen vertrouwen, dat ieder uur efficiënt wordt gebruikt. Omdat zowel de klant als het Mantacore-projectteam toegang hebben tot de visuele tijdslijn, kan iedereen zien wat er al is gedaan en wat nog in de planning staat.

Zie Mantacore's klantencase
(In English)


Voor ABB is snel handelen in geval van een storing in de IT-systemen van essentieel belang. “Als er een belangrijk IS/IT-systeem platligt, kan dat een verlies in productie betekenen ter waarde van een paar miljoen Zweedse Kronen”, zegt Mats Granström, IS Information Manager bij de CIO-office van ABB Zweden in Västerås. ABB Zweden gebruikt Projectplace als social hub en zenuwcentrum in geval van crisisberaad.

Zie ABB's klantencase
(In English)

”Euphoria” van de zangeres Loreen won het Eurovisie Songfestival 2012 in Bakoe, Azerbeidzjan. Doordat zij heeft gewonnen, wordt het grote feest in mei 2013 in het Zweedse Malmö georganiseerd. Projectplace zorgt ervoor dat het muziekproject soepel verloopt en dat alle betrokkenen de informatie krijgen die ze nodig hebben en wanneer ze die nodig hebben, ongeacht waar in de wereld zij zich bevinden.

Zie ESC 2013 klantencase

De snelheid, het gebruikersgemak en de transparantie van het systeem waren elementen die in belangrijke mate hebben bijgedragen aan het succes van het project. Met de inzet van Projectplace had BSkyB niet alleen meer controle over versiemanagement, maar het systeem droeg ook bij aan het beheer van wijzigingen.

Zie BSkyB's klantencase
(In English)

Oxfam Novib heeft te maken met veel verschillende projecten waarover gecommuniceerd moet worden, bijvoorbeeld via DM-acties of folders. Het opzetten en bijhouden van al deze projecten vergt een nauwkeurige planning. Oxfam Novib heeft in Projectplace de juiste oplossing gevonden.

Zie Oxfam Novib's klantencase


“Projectplace is een tool die eenvoudig is in gebruik, die snel opgezet kan worden en direct gebruiksklaar is. Daarnaast wisten de deelnemende partijen snel hun weg te vinden binnen de projectomgeving, er was vooraf geen introductie of demo nodig. De features waar het meest gebruik van gemaakt is, zijn de communicatiemogelijkheden en documentmanagement”vertelt Yavuz, De Woonplaats.

Zie De Woonplaats klantencase

“Wij maken iedere dag opnieuw gebruik van Projectplace om samen te werken, informatie te delen en onze projectwerkzaamheden te plannen. Projectplace maakt het ons mogelijk alle projectinformatie op één centrale plek op te slaan, zodat het voor alle projectdeelnemers eenvoudig toegankelijk is en iedereen een steentje bij kan dragen.” Dr. Boris Krassi, ManuVAR project coordinator, VTT Research

Zie VTT Research's klantencase
(In English)

“Met Projectplace konden wij onze uitdagingen succesvol aangaan en het systeem voorzag ons project van een solide basis, omdat we nu productief konden samenwerken om de specifieke doelstellingen van alle afzonderlijke organisaties binnen een uitermate krap tijdsbestek te behalen.” Nadine Fry, Programme Manager, NHS North West Mental Health Collaboration.

Zie NHS North West Mental Health Collaboration's klantencase
(In English)

Projectplace, heeft Sandvik op het internet een gezamenlijk platform verschaft, waarop alle interne en externe belangengroepen hun documenten op een veilige manier konden beheren en delen.

Zie Sandvik's klantencase
(In English)


Onafhankelijk onderzoek toont aan dat Cambio Healthcare Systems AB, één van Zwedens grootste leveranciers van administratieve systemen binnen de gezondheidszorg, profiteert van een ROI van 4,5 maal de kosten voor Projectplace.

Zie Cambio ROI's klantencase

De gemeente Egedal begon in het voorjaar van 2011 te werken met Projectplace en heeft de mogelijkheden van het systeem met name gebruikt voor het creëren van een efficiënter versie- en taakbeheer over de grenzen van de drie gemeentelijke locaties heen.

Zie Gemeente Egedal's klantencase
(In English)

Veritech heeft een Enterprise-account bij Projectplace en maakt al sinds 2003 gebruik van de projectmanagement-tool. – Ik gebruik Projectplace overal voor, vertelt hij. Alle soorten projecten die ik aanstuur, zitten in Projectplace. Het is een ontzettend functionele projectmanagement-tool en ik heb in de loop der jaren gezien hoe de gebruiksvriendelijkheid alsmaar beter is geworden.

Zie Veritech's klantencase
(In English)

Neumann Bygg AS is in november 2008 begonnen met Projectplace. Het bleek een bijzonder handige en kosteneffectieve tool te zijn voor al hun ICT-projecten. Er lopen momenteel 19 projecten met Projectplace en de IT-manager heeft voor alle projecten het volledige overzicht.

Zie Neumann Bygg AS's klantencase
(In English)


Met Projectplace heeft EB Kontakt omvangrijke projecten voor glasvezelnetwerken volledig in de hand. Het bedrijf werkt nu bijna een jaar met Projectplace en kan zich nauwelijks meer voorstellen hoe het is om zonder te moeten werken. - Projectplace is een schot in de roos voor het type projecten dat wij hebben, met een heleboel verschillende partijen en regelmatige herzieningen van de plannen, aldus Cato Hilsen van EB Kontakt.

Zie EB's klantencase
(In English)

Bybanen AS is eigendom van de Noorse provincie Hordaland en is verantwoordelijk voor het beheer, de exploitatie en het onderhoud van de infrastructuur en het rollende materieel van Bybanen, een Noorse lightrail-verbinding. Bybanen Utbygging is de afdeling van de provincie Hordaland die verantwoordelijk is voor de planning en verdere uitbouw van Bybanen.

Zie Bybanen's klantencase
(In English)

Projectplace is voor ons een gestandaardiseerde manier van samenwerken. ‘We hebben een virtuele werkplek nodig om met elkaar offertes voor te bereiden. Projectplace is voor ons deze kant-en-klare werkplek’, zegt Tjip Douwstra hoofd bedrijfsbureau bij Visser en Smit Hanab.

Zie Visser & Smit Hanab's klantencase

Het UWV is dé instantie die uitkeringen in het kader van de Ziektewet (ZW), Wet Werk en Inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) en de Werkloosheidswet (WW) verzorgt. Met Projectplace kunnen we als organisatie altijd bij up-to-date documenten en we kunnen de informatie delen met partijen buiten de organisatie.

Zie UWV's klantencase


De uitgeverij Clipboard Publishing – uitgever van meerdere tijdschriften waaronder WINMAG Pro – gebruikt Projectplace op de redactie.  Voorheen werkte Clipboard Publishing met Google Docs, maar het was lastig het overzicht te houden.

Zie WINMAG Pro's klantencase

Vialis koos voor Projectplace toen het bedrijf aan de Connexxion roll-out begon, één van de grootste automatiserings-projecten in het Nederlandse openbaar vervoer. De omvang van het project en het feit dat er vier partijen bij betrokken waren, waarvan twee over de grens, maakte Projectplace een logische keus.

Zie Vialis klantencase

‘Voor directeuren, managers van instellingen en organisaties die een rol spelen in de Jeugdzorg, is Projectplace een gebruiksvriendelijke tool om documenten die betrekking hebben op een project op een centrale plaats voor iedereen toegankelijk te maken en te houden’, zegt Jeanne Roeland, Provincie Utrecht.

Zie Provincie Utrecht's klantencase

"De nieuwe manier van werken met Projectplace heeft het documentbeheer eenvoudiger en overzichtelijker gemaakt en stelt ons in staat efficiënter en sneller informatie uit te wisselen en samen te werken met onze partners”, vertelt Erik van Nistelrooij, Team leader Configuration & Document Management, Stork SP Aerospace.

Zie Stork's klantencase


RLC koos voor Projectplace om deze nieuwe manier van werken te ondersteunen en te borgen. Het resultaat: een verdubbeling van het aantal declarabele uren.

Zie RLC's klantencase

Pontis Engineering is actief in de constructie van rotorbladen voor windmolens.Verouderde werkinstructies loslaten op een rotorblad kan aan het eind van de rit resulteren in een rotorblad dat breekt. De schade is dan enorm. De e-mail-inbox voldoet dan niet meer als samenwerkingstool.

Zie Pontis Engineering's klantencase

Smeets geeft uitleg waarom ze voor Projectplace hebben gekozen: "Aangezien niet al onze verkooplanden op het eigen intranet zijn aangesloten, hebben we een systeem gezocht dat niet-tijdgebonden en makkelijk toegankelijk was. We hebben daarom voor Projectplace gekozen"zegt Ben Smeets, sector informatiemanager Marketing & Sales van Organon.

Zie Organon's klantencase

Al sinds 2001 werkt het Ministerie van LNV met Projectplace om externe partijen te betrekken bij complexe projecten, zoals ‘de zorgeloze werkplek’. Nog altijd zet het Ministerie Projectplace in voor diverse projecten.

Zie Ministerie LNV's klantencase


Voor KPN is een virtuele werkomgeving waarin projectmanagers in een outsourcingsproject kunnen samenwerken absolute noodzaak. Hoe groter de groep, hoe hoger de eisen voor onderlinge communicatie. Projectplace kan deze eisen uitstekend aan.

Zie KPN's klantencase

Raad voor Rechtsbijstand: Voor onder andere de verbouwing van de Rechtswijzer werd Projectplace ingezet. Met zoveel externe betrokkenen in een toch doorgaans complexe materie is het centraal benaderen en actualiseren van documenten meer dan een noodzaak.

Zie Raad voor Rechtsbijstand's klantencase

Voor de ontwikkeling van een nieuwe stadhuis op een nieuw locatie deed de Gemeente Zaandam besluiten op een nieuwe manier te werken, compleet met flexplekken. Archieven werden gedigitaliseerd in Projectplace voor de verhuizing.

Zie Gemeente Zaanstad's klantencase

Cloud computing is hot, maar eigenlijk is het niets nieuws. Stevens Van Dijck zette Projectplace al in voor de inhuizing van Getronics in Houten, de renovatie van het MC theater in Amsterdam en de nieuwbouw van diverse datacenters in Europese context.

Zie Stevens Van Dijck's klantencase


Strukton Rail is actief in Europa als full service aanbieder van alle aspecten van de railinfrastructuur. Voor grote projecten gebruiken zij Projectplace voor het eenvoudig kunnen samenwerken en delen van informatie met externen.

Zie Strukton Rail's klantencase

In zijn totaliteit bezien zijn wij van mening, dat Projectplace de investering meer dan waard is geweest. “Belangrijk is de transparantie, waardoor er nu minder misverstanden en minder vertragingen waren – een concreet voordeel”, Lothar Preis, DPD GeoPost Service GmbH.

Zie DPD GeoPost Deutschland GmbH's klantencase
(In English)

Vendemore is een snelgroeiend bedrijf op het gebied van marktcommunicatie. Het bedrijf koos voor Projectplace omdat men inzag dat de dienst de eigen werkzaamheden efficiënter kon maken en daarnaast de samenwerking met de klanten aanzienlijk kon vereenvoudigen.

Zie Vendemore's klantencase

Concent, een bedrijf waarbinnen het heel gebruikelijk is dat er 35-40 bouwprojecten gelijktijdig lopen, maakt al sinds 2003 gebruik van Projectplace. Furugren hecht niet alleen waarde aan de technische functionaliteit, maar ook aan de aangeboden mogelijkheden van persoonlijke backups.

Zie Concent's klantencase
(In English)


Toen het internationale ingenieursbureau Haldex besloot de organisatie op te splitsen in drie verschillende bedrijven, was er een grote behoefte aan een projecttool aan de hand waarvan het SEK 100 miljoen kostende project transparant en voor iedereen helder tot uitvoering kon worden gebracht. De voorkeursoplossing was Projectplace, een oplossing die het Haldex mogelijk heeft gemaakt de werkzaamheden zonder compromis op het gebied van veiligheid of vertrouwelijkheid tot een goed einde te brengen.

Zie Haldex's klantencase
(In English)

Eén project; 13 landen; 40 mensen. Namens de Europese Commissie is de Working Life Forum (Arbetsmiljöforum) voorzitter van de Gender-CoP die onder de dagelijkse leiding staat van projectmanager Bengt Nilsson. Zijn tool: Projectplace.

Zie Arbetsmiljöforum's klantencase
(In English)

Met meer dan 400 kantoren en 4 miljoen gebruikers is SAS Institute één van de grootste software aanbieders in de wereld. Software ontwikkeling leidt tot veel ad hoc werk, zoals programmafouten en verzoeken om verandering.

Zie SAS Institute's klantencase

IMI heeft niet overal dezelfde IT-infrastructuur voor de communicatie tussen de verschillende vestigingen. Naarmate de activiteiten van Group Supply Chain vaker gepaard gingen met projecten tussen de verschillende divisies, werd het beheer en delen van belangrijke documenten steeds moeilijker.

Zie IMI klantencase
(In English)


VolkerWessels is begonnen met Projectplace voor het project A4/A9, waarbij viaducten en tunnels opgeknapt moesten. Daarna is Projectplace breed uitgezet in de organisatie om te communiceren en grote bestanden sneller te kunnen uitwisselen.

Zie Volker Wessels klantencase

In 2009 wist Zurich bijna 400.000 euro te besparen door, in plaats van fysieke bijeenkomsten, gebruik te maken van videoconferenties in combinatie met de online vergaderfunctie van Projectplace.

Zie Zurich's klantencase
(In English)

De door Vodafone geformuleerde eis was een virtueel kantoor dat toegankelijk moet zijn voor iedere projectdeelnemer en waarin alle benodigde documenten direct terug te vinden zijn, geheel in lijn met het motto: “als de wereld uw kantoor is, is een draadloos netwerk onmisbaar”.

Zie Vodafone's klantencase
(In English)

West Hertfordshire Hospitals NHS Trust heeft voor Projectplace gekozen als haar hoofdsysteem voor webgebaseerd projectmanagement ten behoeve van de implementatie van grote, nieuwe private financieringsprojecten in de zorg en het beheer van de portefeuilles van de Trust betreffende routinematige vermogensprojecten.

Zie West Hertfordshire Hospitals NHS Trust's klantencase
(In English)


J.S. Cock levert wereldwijd essentiële onderdelen aan zowel offshore-bedrijven als sectoren op het vasteland. Een compleet overzicht en transparantie zijn van extreem belang om vertragingen te voorkomen, die voor de klant vaak gepaard gaan met enorme kosten.

Zie J.S. Cock's klantencase
(In English)

Voor PMI UK was het belangrijk dat de vrijwilligers toegang kregen tot documenten opgesteld door een groot aantal verschillende mensen, op verschillende momenten en op verschillende locaties en dat zij daarnaast de mogelijkheid kregen deze documenten uit te wisselen.

Zie PMI UK's klantencase
(In English)

“De webgebaseerde service die door Projectplace wordt geleverd, heeft ons enorm geholpen tijdens de implementatie van EASIS. Het is eenvoudig te gebruiken en de toepassingen spreken voor zich”, zegt Dr Vera Lauer, Manager E/E Concepts & Technologies, Daimler AG.

Zie Daimler's klantencase
(In English)

STOWA stond voor een enorme uitdaging, omdat het project bestond uit veel verschillende stakeholders. Drie waterschappen, het Waterschapshuis, twee externe leveranciers en meerdere adviseurs waren erbij betrokken. Projectplace is gekozen als online samenwerkingstool om overzicht te creëren voor deze complexe uitdaging. 

Zie Stowa's klantencase


Cancer Research UK had behoefte aan een online samenwerkingstool met minimale engineeringskosten. Het moest toegankelijk zijn voor mensen met verschillende achtergronden, die konden profiteren van de transparantie van Projectplace.

Zie Cancer Research UK's klantencase
(In English)

More projects and a major re-organisation prompted The Swedish National Archives to choose Projectplace: “Projectplace is an internal success. We now have an organisation that is process-controlled, and Projectplace is helping us to work more efficiently.”  

Read the Swedish National Archives case study
(In English)

Meer klanten