Eurovisie Songfestival Malmö 2013 brengt alle deelnemers bij elkaar in Projectplace

- Projectplace bleek aan de behoeften te voldoen die wij hadden om ervoor te zorgen dat het Eurovisie Songfestival Malmö 2013 soepel verloopt en dat wij in mei in Malmö een fantastisch muziekfeest kunnen aanbieden, aldus Christel Tholse Willers.

Eurovision Song Contest Malmö 2013

”Euphoria” van de zangeres Loreen won het Eurovisie Songfestival 2012 in Bakoe, Azerbeidzjan. Omdat zij heeft gewonnen, wordt het grote feest in mei 2013 in het Zweedse Malmö georganiseerd. Projectplace zorgt ervoor dat het muziekproject soepel verloopt en dat alle betrokkenen de informatie krijgen die ze nodig hebben en wanneer ze die nodig hebben, ongeacht waar in de wereld zij zich bevinden.

Zodra duidelijk was dat Loreen had gewonnen, begon het projectwiel voor de 58e editie van het muziekfeest te draaien. Voor zo'n groot evenement als het Eurovisie Songfestival met 39 deelnemende landen moet enorm veel georganiseerd en geregeld worden.

Gemeenschappelijk projectplatform is cruciaal

- "Wij hebben op tijd de behoefte geïdentificeerd aan een gemeenschappelijk platform voor communicatie, tijdschema en het delen van bestanden" vertelt Christel Tholse Willers, Head of Relations van het Eurovisie Songfestival Malmö 2013.

Het Eurovisie Songfestival heeft een aantal alternatieven vergeleken en geëvalueerd voordat de keuze op Projectplace viel.

Er zijn vele voordelen voor het Eurovisie Songfestival nu men daar gebruik maakt van de virtuele projectruimte van Projectplace. Eén daarvan is dat knelpunten worden voorkomen wanneer alle informatie op één plek verzameld is en toegankelijk is voor iedereen met bevoegdheid voor het project.

Actieborden worden elke dag gebruikt

Om eenvoudig te kunnen zien wie welke taak moet uitvoeren en hoe ver deze taak gevorderd is, zitten er interactieve kanban-geïnspireerde actieborden in de projecttool. Het Eurovisie Songfestival maakt hier dagelijks gebruik van.

-"De actieborden zijn erg handig om voor iedereen de dagelijkse werkzaamheden zichtbaar te maken richting de overige medewerkers. Zo kan iedereen zien wie waar verantwoordelijk voor was en zo weet iedereen ook wie je moet hebben om informatie over de werkzaamheden te krijgen" vertelt Christel Tholse Willers.