Organon

Hoe werken 56 landen samen?

Farmaceut Organon in Oss is een business unit van Akzo Nobel Pharma. Het bedrijf is groot geworden met producten op het gebied van contraceptie, zoals 'de pil', en concentreert zich op dit moment op antidepressiva, hormoonpreparaten, spierverslappers en anti-trombosemiddelen.

Organon is in 56 landen actief en veel projecten worden op afstand met elkaar uitgevoerd. "Er bestaat een enorme mondiale expertise in Organon en deze willen we graag bundelen", zegt Ben Smeets, sector informatiemanager Marketing & Sales van Organon. Hij geeft strategische invulling aan IT-oplossingen in de sector Marketing & Sales en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling hiervan.
"Zo'n half jaar geleden zijn we gaan kijken hoe we op basis van IT de vele internationale teams kunnen laten samenwerken".

Toegankelijk

Smeets geeft uitleg waarom ze voor Projectplace hebben gekozen: "Aangezien niet al onze verkooplanden op het eigen intranet zijn aangesloten, hebben we een systeem gezocht dat niet-tijdgebonden en makkelijk toegankelijk was. We hebben daarom voor Projectplace gekozen".

Smeets vertelt dat wat ook mee speelde bij onze beslissing voor Projectplace te kiezen is de wens, medewerkers leren om te gaan met interactieve systemen: "Mensen moeten het hoe en waarom van IT-toepassingen begrijpen".

Compleet

Op dit moment werken zes projectteams met Projectplace. Sommige teams bestaan uit zo'n 50 mensen verspreid over de hele wereld. De voertaal is Engels, maar desgewenst kunnen ze ook een andere taal instellen.
"Projectplace vinden wij het meest complete systeem. Vooral het documentenarchief en de event-meldingen zijn handig. Zodra alle verkooplanden intranet bezitten, kijken we hoe Projectplace aanvullende taken kan verrichten. We hebben het gevoel dat we op het internationale vlak een stevige communicatie hebben opgezet".