SAS Institute

Met Projectplace hebben alle partijen binnen het project toegang tot de informatie die voor hen van belang is.
Andreas Windh, Project Manager van IT Intelligence bij SAS Institute

Projectplace als samenwerkingstool in de projecten van SAS Institute

Met meer dan 400 kantoren en 4 miljoen gebruikers is SAS Institute één van de grootste software aanbieders in de wereld. Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt business intelligence software aan uiteenlopende branches zoals het bankwezen, verzekeringen, telecommunicatie, overheid en retail.

SAS Institute werkt jaarlijks met vele verschillende projecten. Sinds 2002 gebruikt zij Projectplace voor zowel interne als externe projecten. Externe projecten betreffen meestal SAS software implementaties of upgrades waarbij adviseurs van één van SAS Institute’s partners betrokken zijn. Een tool voor samenwerking om de projectdocumenten en communicatie te coördineren is dan essentieel, evenals toegang voor alle betreffende partijen.

De oplossing ligt in Projectplace, dat wordt gebuikt om alle documenten in een bepaald project te managen, zowel tijdens de haalbaarheid studie als tijdens de implementatie.

Tijdens de ontwikkeling van SAS Institute’s eigen software wordt de functie Issue Management van Projectplace wereldwijd gebruikt. Ontwikkeling leidt tot veel ad hoc werk, zoals programmafouten en verzoeken om verandering. Om dit goed bij te houden, gebruikt het projectteam Issue Management. ‘Het toewijzen van issues en de follow-up daarvan gebeurt via mail, zo kunnen ze eenvoudig opgepakt en afgehandeld worden’, aldus Andreas Windh.