Strukton Rail

Projectplace. De oplossing voor organisatieoverschrijdende projecten.

Gemakkelijk kunnen samenwerken met externen is een typische eigenschap van Projectplace. Bij Projectplace kan iedereen namelijk via internet bij hetzelfde platform, om daar informatie met elkaar te delen. Voor projecten waar verschillende bedrijven met elkaar samenwerken is Projectplace daarom de ideale oplossing.

Ook Ing. Ter Hofstede, projectcoördinator bij Strukton Rail, zag de voordelen van Projectplace. Strukton Rail is actief in Europa als full service aanbieder van alle aspecten van de railinfrastructuur. Hieronder vallen de algemene infrastructuur, het onderhouden van spoorsystemen en beheren van een van de grootste machineparken van Europa.

Hierdoor is Strukton Rail op alle segmenten inzetbaar en hebben zij grote projecten lopen. Bij deze projecten zijn veelal verschillende bedrijven aangesloten.

Ter Hofstede: ‘Doordat onze partners elk een eigen platform hadden, werd het delen van documenten een lastige zaak. Met Projectplace werkt samenwerken met externen hetzelfde als met internen. Iedereen werkt nu online op hetzelfde platform’.

Naast het gemak van werken met externen zag Ing. Ter Hofstede ook andere voordelen van Projectplace. Omdat Projectplace een generieke tool is, kan iedereen het op zijn eigen manier invullen en gebruiken. Ing. Ter Hofstede: ‘In een lopend project gebruiken wij Projectplace vooral als documentbeheersysteem. Alle documenten staan bij elkaar en zijn beschikbaar voor alle betrokkenen. Een extra voordeel voor ons is dat er ook projectmanagementtools in verweven zijn zoals online vergaderen, issues en planning’.