Vendemore

"Door Projectplace leren nieuwe medewerkers binnen een paar dagen hoe onze verkoop- en projectstructuur in elkaar steekt in plaats van maanden"

Christopher Engman, voorzitter van Vendemore.

Effectieve samenwerking legt de basis voor snelle groei

Door de snelle groei van Vendemore is structuur essentieel. Projectplace voorziet hierin door middel van een gestructureerd en kwalitatief samenwerkingsverband en minimaliseert administratieve rompslomp.

De uitdaging

Vendemore voorziet in lead management en display advertising en zag haar omzet in twee opvolgende jaren verdubbelen. De kracht van Vendemores aanbod is de verhouding tussen de communicatie en de kwaliteit van leads. De methode is vooral bedoeld voor bedrijven die respons willen verhogen binnen interactieve b-to-b campagnes. De snelle groei vereist structuur. Onder ander voor nieuwe medewerkers om de bedrijfsprocessen snel op te pakken zonder dat het ten koste gaat van kwaliteit van de te leveren diensten aan klanten.

Behoeften

Vendemore realiseerde al in een vroeg stadium dat een goede IT-ondersteuning met een gestructureerd verkoop- en klantproces de kans op winstgevendheid en groei vergroot. Vendemore was op zoek naar een tool die zowel oude als nieuwe medewerkers ondersteunt. Projectplace biedt de oplossing waarbij elk project structuur krijgt en de mogelijkheid biedt om meerdere projecten tegelijkertijd te draaien. De tool is eenvoudig en intuïtief en kan zowel intern gebruikt worden als extern, met klanten en voor samenwerkingen met reclamebureaus.

In een snel groeiend bedrijf is ondersteuning van zowel nieuw materiaal als hergebruik van kennis belangrijk. Projectmanagers bij Vendemore moeten voor opdrachtgevers duidelijk structuur en transparantie aanbrengen in projecten. Het is dan wel prettig als ze kunnen putten uit projecten uit het verleden en de structuur kunnen kopiëren. Projectplace voorziet in de lange lijst van eisen aan een online samenwerkingstool.

Resultaten

Met de inzet van Projectplace zorgt Vendemore voor een hoge kwaliteit van levering en een snellere return on marketing investment voor klanten. Voor Vendemore betekent dit een hoge klanttevredenheid, meer business, lange termijnrelaties en winstgevendheid. Daarnaast zijn nieuwe medewerkers sneller up and running. De leercurve is reduceerd met twee maanden waardoor de investering in de tool zich ruimschoots terugverdiend.