Visser & Smit Hanab

Na afloop van een offertetraject geven we de belangrijkste gegevens door aan de mensen die het project gaan uitvoeren. We willen effectief gebruik maken van waardevolle data. We zien dat Projectplace langzamerhand bij ons een standaard wordt. Ook andere onderdelen van Visser en Smit Hanab denken erover op deze manier te gaan werken.
Tjip Douwstra, hoofd bedrijfsbureau bij Installatiebedrijf Visser en Smit Hanab, een VolkerWessels onderneming

Projectplace is voor ons een gestandaardiseerde manier van samenwerken

‘We hebben een virtuele werkplek nodig om met elkaar offertes voor te bereiden. Projectplace is voor ons deze kant-en-klare werkplek’, zegt Tjip Douwstra hoofd bedrijfsbureau bij Visser en Smit Hanab. De onderneming telt 1600 medewerkers, behoort tot VolkerWessels en werkt in installatieprojecten in Joint Venture verband samen met partnerbedrijven in Nederland en België. Eén van de huidige projecten is het voor Nuon aanleggen van een 37 kilometer lange stroomkabel over de bodem van de Waddenzee tussen Harlingen en Vlieland.

Voor ons is het een ideale digitale werkplek om informatie vanuit verschillende locaties te verzamelen, bewerken, doorgeven en ook te archiveren. En dat kan ook mobiel. Projectplace is binnen een kwartier ingericht, zonder tussenkomst van een systeembeheerder. 

Bovendien is het een werkplek die los staat van onze website. Daarmee hebben we de zekerheid dat derden geen toegang hebben tot bedrijfskritische informatie. Met Projectplace kunnen we gelijktijdig aan documenten werken terwijl de historie van het werkproces niet verloren gaat. Het is dus ook een efficiënt archiefsysteem. Dat is belangrijk omdat het maken van een offerte vaak maanden duurt. Soms stellen bedrijven ons een vraag die we al eerder hebben beantwoord. Handig zijn de rode vlaggetjes die aangeven in welke documenten veranderingen zijn doorgevoerd.

Ik kan zien wie een bepaald document niet heeft gelezen. Daar kan ik ze op wijzen. En ik kan nieuwsberichten door geven die deelnemers bij het openen van Projectplace op hun scherm zien. Ook kan iedereen zien welke mijlpalen er in het project behaald moeten worden. Iedereen weet daardoor wat de eerst volgende deadline is.

 

Start nu met online samenwerken, in slechts enkele minuten klaar voor gebruik.