Beveiliging

Wij beschermen ieder stukje van uw gegevens.

 

"Wij hebben ook andere oplossingen overwogen, maar de voor ons belangrijke eisen ten aanzien van beveiliging en eenvoud zijn voor ons doorslaggevend geweest bij onze keuze voor Projectplace."
Mats Granström, IS Information Manager bij ABB

Vertrouwelijkheid

Afgeschermde netwerkperimeter

Het netwerk waar de Projectplace-productieservers (de service) onderdeel van uitmaken wordt afgeschermd met een veelheid aan firewalls, intrusion detection systems en load balancers.

Rolgebaseerd toegangsbeheer op mapniveau

Toegangsbeheer kan in Projectplace op mapniveau worden geïmplementeerd om gebruikersgroepen de toegang te ontzeggen, of mogelijk te maken, en de inhoud van een map binnen een project te lezen en aan te passen.

Versleuteling volgens militaire standaard

Voor de versleuteling van uit te wisselen gegevens maken wij gebruik van de Internet protocollen, TLS 1.2. Alle in Projectplace opgeslagen documenten worden met behulp van het cryptografische algoritme AES-256 versleuteld met een unieke sleutel en anoniem opgeslagen, zodat ze niet kunnen worden geïdentificeerd.

Sterke wachtwoorden en unieke gebruikersnamen

In Projectplace wordt iedere gebruiker geïdentificeerd met een unieke gebruikersnaam en in het systeem geauthenticeerd met behulp van een persoonlijk wachtwoord. Specifieke eisen ten aanzien van het wachtwoord, zoals lengte en complexiteit, kunnen door de projectbeheerder worden ingesteld.

Verificatie in twee stappen

Bij verificatie in twee stappen kunnen gebruikers hun accounts beveiligen met een wachtwoord én met hun mobiele telefoon. Wij raden alle Projectplace-gebruikers aan om deze extra inlogbeveiliging voor gebruikers in te schakelen.

Integriteit

Fysieke en omgevingsgerelateerde maatregelen

De serveromgeving van Projectplace bestaat uit twee afzonderlijke colocatie-faciliteiten in Stockholm. Projectplace gebruikt ISO 27001 gecertificeerd en SOC2 / SSAE16 gecontroleerd co-locatie centra, die een rond-de-klok fysieke beveiliging en uitstekende milieubescherming bieden. Dit omvat ook uitgebreide identificatiesystemen, automatische brandbeveiliging, ruim voldoende klimaatbeheersing en stroomvoorziening met onmiddellijke failover.

Bescherming tegen malware

Projectplace biedt controle op bestandsintegriteit en antivirussoftware voor al onze kritieke systemen die vaak worden bedreigd door malware.

Loggen van audits, monitoring en traceerbaarheid

Projectplace maakt uitvoerige traceerbaarheid mogelijk aan de hand van objectgeschiedenis. Alle wijzigingen worden gelogd en zijn zichtbaar. Loginformatie wordt op een veilige manier opgeslagen om onbevoegde wijzigingen te voorkomen.

Beschikbaarheid

Systeemstatus en -prestatie

Sinds 2004 is de gemiddelde uptime van Projectplace 99,98%.

De beschikbaarheid van de Projectplace-service en de status van de uptime worden bewaakt door een onafhankelijke derde partij (Pingdom) en dagelijks gepubliceerd op de website van Projectplace.

» Dagelijkse systeembeschikbaarheid en -prestaties

» Jaarlijkse beschikbaarheid en onderhoud

Meerlaagse redundantie

De netwerkinfrastructuur van Projectplace is ontworpen voor complete redundantie en maximale beschikbaarheid. Bij een storing wordt alle voor het operationele proces kritische apparatuur - waaronder routers, firewalls, web-, applicatie- en databaseservers en opslag- en netwerkpakketten - ingezet en geconfigureerd voor een naadloze overgang.

Webacceleratie met Akamai

Dankzij de samenwerking met Akamai, een wereldwijd toonaangevend platform voor distributed computing, is Projectplace nu nog sneller en betrouwbaarder.

Bedrijfsmatige calamiteiten en contingentie

Het productiesysteem van Projectplace draait op een multi-site cluster op twee geografisch van elkaar gescheiden locaties. Omdat alle kritische servers en applicaties op beide locaties zijn geïnstalleerd, is bedrijfscontinuïteit bij een ernstige storing of calamiteit gegarandeerd. Mocht een van de twee locaties uitvallen, dan neemt de andere locatie alle productietaken met minimale serviceonderbrekingen en capaciteitsverliezen, over.

Back-up en herstel

Projectplace maakt gebruik van meerstaps spiegelen en back-uproutines voor productiedatabases en documentopslagsystemen. Het enige doel van de back-up is er in het onwaarschijnlijke geval van storingen in meerdere servers tegelijk voor te zorgen dat het gehele productiesysteem kan worden hersteld.